Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Västerås BK30
Fotboll

Välkommen!
till klubben mitt i stan. Här bedriver vi en härlig fotbollsverksamhet med våra duktiga ungdomslag. Har även en fin seniorverksamhet där vårat Damlag spelar i Div 1 och vårat Herrlag spelar i div 4.

Vill du bli medlem eller stödmedlem hos oss? Klicka här
Skutt & Lek
2019-10-17 12:09

Rörelse, lek och glädje för ditt barn samtidigt som du som förälder får ett ordentligt träningspass. Det är det UF-företaget Skutt & Lek erbjuder.


Vi är två idrottstjejer från Widénska gymnasiet som under vinter kommer hålla i fysiskt aktivitet för barn födda 2013-2014 (har du ett barn som är född 2015 och som du anser vara mottaglig för instruktioner fungerar det också). Fysisk aktivitet som innefattar rörelse, kroppskontroll och glädje. Vi uppmuntrar och ger även er föräldrar chansen att träna under tiden med genomtänkta träningsprogram som fystränaren Per Vikman tagit fram. 

Med start 10/11 i Barkarö skolans gymnastiklokal mellan klockan 9-10.

 

För mer information besök våran Facebook sida Skutt & Lek UF där hittar ni all information om anmälan, betalning och hur våran verksamhet fungerar. Eller maila oss på hilda@kellhagen.se

 

Hoppas vi ses i vinter hälsningar Hilda Phersson Dahlin (fd bk 30 spelare) och Wilma Hedenström (tillhörande BK 30 dam) 

MÅL AV LIWA OCH 90 MINUTER FÖR MATILDA MOT FINLAND
2019-10-11 11:21
Första landskampen av två mot Finland och båda Västeråstjejerna Liwa och Matilda var med från start. Sverige får en drömöppning när Liwa är på hugget och snor åt sig bollen efter misstag i finska backlinjen och sätter säkert bollen i mål.

Sverige gör över lag en bra första halvlek där man vinner mycket av kampen på mittfältet. Liwa är framme och sätter bra press och är så när att kunna sno åt sig någon mer boll och skapa lägen. Matilda löser det tillsammans med övriga backlinjen bra bakåt och även om finskorna kommer i några vassa anfall löses det mesta på ett bra sätt.

I halvtid har vi på publiksidan en bra känsla men när andra halvlek startar har finskorna flyttat fram sina positioner betydligt och sätter mycket högre press. Samtidigt vinner Sverige inte alls lika mycket boll på mittfältet och får inrikta sig mer på försvarsspel över hela banan och det är färre spelbara tjejer när man väl vinner boll och man tvingas tyvärr slå lite för mycket långt där de finska tjejerna för det mesta är etta på boll och börjar om. Finland är duktiga och bollskickliga och lite snabbare i tanke och bollförflyttning och Sverige får tyvärr lite jobbigt.

Liwa fortsätter dock jaga på bra i andra halvlek och får ett friläge där så när Sverige och Liwa kan göra 2-0 men målvakten gör en bra räddning. Snart därefter kommer tyvärr första baklängesmålet efter lite misstag hos svenskorna och det blir efter det lite jobbigt. Finskorna ökar trycket, har lite bättre bolltempo och rörlighet medan Sverige tappar lite av det fina kollektiva försvarsspelet man haft i första halvlek. De bollar som sätts långt mot vänsterkanten har Matilda för det mesta bra koll på och ligger rätt i position och löser det på ett bra sätt. Målen ramlar tyvärr in lite för snabbt och enkelt sen och Sverige känns lite sargat.

Slutresultatet landar på 4-1 till Finland men våra två Västeråstjejer kan ändå gå av planen med högt huvud. Båda gör bra prestationer och och ska vara nöjda med sina individuella prestationer.
Nu är det bara att ladda om och gå för revansch i fredagens match. 

  Text Bosse Eriholm
F17
Öppna träningar Västerås BK30 F19 och F17
2019-10-09 14:54, F17
Öppna träningar Västerås BK30 F19 och F17, för Er som vill mer med fotbollen

 

Elitfotboll för tjejer i Västmanland byggs i BK30

I damsektionens tre lag (damlaget div 1, F19-laget och F17-laget) har vi sammanlagt 18 tjejer (!) som någon gång i sin spelarkarriär har varit uttagna i landslags sammanhang!

 

Nu är det dags för årets öppna träningar. Ni som är intresserade av BK30:s elitsatsning på dam- och flickfotbollen, ta chansen att komma och träna med våra duktiga F19- och F17-spelare.

På onsdagarna under vecka 42-44 kommer det vara öppna träningar på Ringvallen, kl 18:15-19:30 med samling kl. 17:45. Första tillfället är den 16/10.

Träningarna är till för dig som vill lite mer med din fotboll och vill ta möjligheten att vara med att utformas till framtidens elitspelare i Västerås och Västmanland. Vi jobbar för utbildning och utveckling av dig, både som individ och lagspelare.

Träningarna gäller dig som vill känna på vår verksamhet och kanske siktar på att ta en plats i vår F17- eller F19-trupp under 2020.

Vi arbetar inte med fasta åldersintervall i dessa grupper utan bedömningen görs efter var man kan få sin bästa utveckling som spelare och hur långt man har kommit i sin utveckling.

 

Efter veckorna med öppna träningar kommer vi att ha ett informationsmöte för föräldrar och spelare om F17 och F19 verksamheten där vi berättar mer om vår verksamhet och vad som sker under resterande del av 2019 och vad som händer 2020.

 

Oavsett om man blir en del av ovanstående BK30 trupper eller inte hoppas vi att man får med sig en bra erfarenhet och ännu mer glädje att spela fotboll!

 

Vi ser gärna att ni anmäler er via mejl med nedanstående information, så vi kan förbereda träningarna.

Namn

Ålder

Position

Idag spelar jag i förening:

 

Våra F19- och F17 ledare (Tom, Lars, Tobbe och Viktor) kommer att hålla i träningarna.

Runt dessa kommer också andra ledare och representanter från vår elitverksamhet att finnas med.

Anmälan görs till Tom Velander (tom@svklimat.se ).

 

Varmt välkomna!

JOCKE GUNNARSSON KLAR FÖR BK30!!
2019-09-27 15:27
Jocke Gunnarsson stärker ledningen i damlaget. (foto: VSK FOTBOLL)

Västerås BK30 fortsätter sin satsning på långsiktig hållbar elit med lokal förankring inom dam och de äldsta flicklagen!

 

Arbetet med utveckling av ovanstående fortsätter enligt plan och nu släpper vi den första nyheten av flera som är på gång.

 

Jocke till BK!

 

Vi har i damsektionens verksamhet (Damlag, F19 samt F17) i skrivande stund nästan 20 spelare(!) som varit på blågula samlingar och som ett led i den fortsatta utvecklingen av verksamheten välkomnar vi nu Jocke Gunnarsson som har lång erfarenhet av dam och flickfotboll liksom elit, både som spelare själv och som ledare.

Jocke kommer att vara ansvarig för den långsiktiga utvecklingen av det som rör det sportsliga inkluderat ledarutveckling och spelarutveckling inom damsektionens lag.

 

Vi är mycket glada att kunna knyta till oss Jockes kompetens inom fotboll och coachning för vår fortsatta utveckling av vår satsning.

 

Roll:

Sportsligt utvecklingsansvarig

Ingår i en sportgrupp som arbetar på uppdrag av damstyrelsen

 

I sportgruppen, som är en nyinrättad del för att lyfta verksamheten ytterligare, ingår just nu ordförande, sportchef samt utvecklare.

Sportchef samt ordförande är ansvariga för kontraktsskrivning för spelare och ledare.

Huvudtränare är ansvarig för laguttagning i de respektive lagen.

Den sportsligt utvecklingsansvarige kommer således inte att vara delaktig i kontraktsskrivning eller laguttagning.

 

Huvuduppdrag:

Strategiskt arbeta med en utveckling för spelare och ledare mot en långsiktigt hållbar elitfotboll i Västmanland med minst 75% lokala spelare i A laget #länetslag.

 

Rollen kommer bl. a. innebära:

Stötta tränarna i de olika lagen kring olika inriktningsbeslut utifrån vårt policydokument Svartvita vägen.

Stötta tränarna att arbeta för ett gemensamt arbetssätt som genomsyrar lagen, ex. organisation, kommunikation, träningsinnehåll, matchning, rehab etc.

I praktiken ett bollplank på och utanför planen!

 

 

Om Jocke:

Fotbollsutbildning: UEFA A

Erfarenhet både som spelare och tränare utav elitverksamhet, senast från VSK i Superettan.

Tränat både damer (GIF dam gamla div 1), flickor (GIF F02) samt herrar (GIF div 3-4) genom åren.

God kännedom av fotbollen på tjej/damsidan i Västmanland och i Sverige

 

 

Jockes drivkrafter:

Vill ge tjejer chansen att kunna elitsatsa på fotbollen i Västmanland!

Vill utveckla elittänket på tjejsidan - viljan att hela tiden bli lite bättre!

 

 

Välkommen Jocke!

 

Nyheter från våra lag
P-06, 20/10 11:04 
P-08, 15/10 18:29 
F-06, 14/10 20:51 
 
Föreningens Sponsorer