Fotboll
Dam

Solig avslutning på försäsongen-seger mot Sandviken
2023-04-01 21:22

Vi i Damstyrelsen var lite oroliga inför matchen…. Dels med tanke på förra helgen och dels för dagens motståndarna. Vi har haft svårt mot Sandviken (nedan SIF)  genom åren.

Men alla orosmoln skingrades när domaren blåste efter 90 minuter.  Seger med klara 3-0 mot ett av norra seriens möjliga seriesegrare.

Matchen började dock med att SIF satte upp en högt, högt tempo med avsikten att få utdelning på en hög press.  Men efter 20-25 minuter hade vi rett ut anstormningen och började skapa lite.

Bakom att vi lyckades reda ut pressen/tempot i första halvlek, låg ett väldigt disciplinerat försvarsspel.

Andra halvlek inleddes med att Agnes gjorde ett mycket bra ingripande på ett friläge.  Därfter tog vi över alltmer och dagens tvåmålsskytt, Moa Karlsson, presenterades sig två gånger inom 5 minuter – i 65e och 70e minuten.  2-0 och SIF såg alltmer modlöst ut.  Spiken i kistan satte Elvira med sitt 3-0.  Elvira låg bakom mycket av bollvinnande och framspelningar genom hela matchen.

Som helhet var det ett mycket bra resultat att ta med sig till veckans förberedelser och nästa veckas premiär mot Enskede.

Gefle Dagblad delger oss följande intervju med Sandvikens tränare:

Alltid kul när damfotboll uppmärksammas av lokalpressen.  Tack GD!

(Artikeln ligger i PLUS-paketet man får om man har VLT - samma login)

Nedan får vi en inblick i hur coacherna ser på matchen.

"-En härlig seger mot en tuff motståndare. Även om Sandviken inte lyckas skapa någon het målchans i första halvlek så är de det klart bättre laget under matchen första halvtimme.

Jag är imponerad av hur tjejerna behåller lugnet efter tuff inledning där vi har stora problem med att bryta deras press.

I andra får vi ordning på vår speluppbyggnad när vi erbjuder fler spelalternativ med olika avstånd till bollhållare. Vi har också bättre tajming i försvarsspelet vilket resulterar i fler bollvinster på deras planhalva.

Kollar vi på den statistik som är intressant för oss, som avslut på mål tillexempel, så vinner vi matchen rättvist."

Väl talat Armin!

Patrik berättar följande:

"-En tuff start på matchen där Sandviken startar matchen väldigt bra och vi har det svårt dom första 25 minuterna.

Sedan lyckas vi ta oss in bättre i matchen och vi har 0-0 i paus i den kraftiga motvinden vilket vi ska vara glada över.
Vi pratade om i paus att starta om matchen utefter hur vi ville spela matchen och vilken grym andra halvlek vi gör.
För i andra halvlek väger matchbilden över för till oss och vi börjar skapa bra målchanser som vi också tar vara på och vi gör både 1-0, 2-0 och 3-0.
Vill också lyfta fram vårt försvarsspel där vi under matchen inte släpper till så många avslut på mål, och på dom avslut som blir så är vi på plats och blockera avsluten, samt några riktigt bra räddningar av våra målvakter.
Så en stabil insats från hela laget idag där vi också tar vara på dom avslut vi får på ett bra sätt."